mandag, mars 10, 2008

Om musikk

Det finnes mye bra musikk der ute, men det er ikke alltid så lett å finne fram til den. Internett er i så måte en gullgruve, selv om ikke musikkbransjen er så flinke til å bruke nettet på en like effektiv måte som de kunne ha gjort. De har gitt fra seg mye av styringen over musikken med å være såpass nettskeptiske, det virker som de tror de kan snu utviklingen.

"- Det er det dummeste jeg har hørt! Dere stjeler andres verk, og tjener penger på det!

Marte Thorsby er leder i IFPI Norge, de internasjonale plateselskapenes interesseorganisasjon. Hun freser mot norsk-finske Peter Sunde i The Pirate Bay (TPB), som nettopp har påstått at de to ikke er i strid. De er bare «litt uenige om distribusjonsformen for musikk.»"

Poenget mitt er ikke å forsvare ulovlig nedlastning av musikk, men sånn som det er nå så er det en kultur som forsvarer det å bare fritt forsyne seg av andres åndsverk uten å betale for det. Men platebransjen er veldig lite flinke til å motarbeide denne trenden. Annonsekampanjene de har stått bak har virkelig vært lavmål. Det virker ikke som de helt har tatt hintet.

"Den faktiske siden ved Piracy Kills Music er at vi har laget en kampanje som har virket."

Tror egentlig ikke at kampanjer er veien å gå, det som trengs er et distribusjonssystem over nett som fungerer og ikke koster alt for mye. Mange har allerede fått et forhold til musikk hvor det er helt naturlig å ha en stor samling liggende på pc'en som man forventer seg å ikke måtte betale så mye for. Jeg mistenker musikkbransjen å ta utgangspunkt i pris på cd'er når de bestemmer prisen på nedlastbare formater. Men internett trenger, på dette området og andre, en ny prisstruktur.

Kilder:
http://www.dagbladet.no/kultur/2008/02/19/527363.html
http://www.dagbladet.no/kultur/2008/02/22/527663.html

Ingen kommentarer: