søndag, mars 09, 2008

I Norge kaster vi en milliard poser hvert år.

"Hver plastpose du kaster, tar det 100 år å bryte ned i naturen. I Norge kaster vi en milliard plastposer hvert år. Det ønsker miljøvernminister Erik Solheim (SV) nå å gjøre noe med.

...Miljøvernministeren håper å se en forandring i løpet av året, enten gjennom et Stortingsvedtak eller gjennom samarbeid med bransjen."

Veldig bra, er på tide at det gjøres noe med det, bransjen burde klare å gjøre noe uten at et stortingsvedtak er nødvendig.

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/03/09/529237.html

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men hva skal vi bruke istedet? Som handleveske, jo det kan vel ordnes. Men søppelposer? Skal vi kjøpe slike knytbare poser å ha søpla i, kan vi like gjerne bære varene i dem først.

Anonym sa...

Gi bort papirposer gratis, da..... kanskje folk velger det hvis det ikke koster tre ganger så mye som plast...

Anonym sa...

men skal vi bruke papir må vi jo hugge enda flere trær. hvor mange trær går med til en milliard papirposer? :s

Anonym sa...

Vel, hvis vi hadde kuttet alle de reklame søpla dem sender i posten. 1 kilos søppel hver eneste dag som vi får i postkassen kunne vi heller bruke de papirene til å lage papir poser.Jeg sysns regjeringen burde heller satse på å få forbudt mot papirreklame. Tenk på hvor mange trær kunne vi spare av dette trær er livet de som produserer oksygen til oss.

Anonym sa...

I Sandefjord har vi biologisk nedbrytbare plastposer til matavfall. disse i en litt tykkere variant kan være fine til søppelposer. Det tar posene kun 14 dager å brytes ned helt i naturen da de er laget av mais (hvis jeg ikke husker feil), de selges i matbarebutikker.

På tide at de gjør noe med plastpose problemene!

Anonym sa...

Ang. all reklame vi får i posten; Reservèr deg på postkontoret mot å få uadressert post, da får du et sånt klistremerke til å sette på postkassa også slipper du det. På den måten gjør du en pitteliten del av jobben mot all den reklamen og sparer miljøet litt.. Alle monner drar vettu!

Og ja, de posene som nedbrytes etter 14 dager er laget av mais, et veldig bra alternativ som søppelposer!

Anonym sa...

Et supert forslag.Totalforby plastembalasje. Bruk handlenett.
Janus

Anonym sa...

Vet ikke helt om jeg har troa på forbud, men å bytte til biologisk nedbrytbare maisposer kan være bra. Men da blir jo spørsmålet hva det innebærer... På samme måte som det har en effekt på samfunnet å gå over til biodiesel ved at man bruker matjorda til å produsere drivstoff, så kan det jo tenkes at det vil ha en effekt å skulle bruke mais til å lage alle de posene vi bruker.
Hadde kanskje vært en ide at det ble forsket litt på hvilken alternative løsning som er best før en satte ting ut i livet.